Мащабен ремонт се извършва в СУ „Бачо Киро“ Павликени

0

 

Мащабен ремонт в СУ „Бачо Киро“ в град Павликени се извършва в момента. Дейностите в сградата на училището съвпаднаха с периода, в който учениците са изолирани вкъщи. Когато се възстановят учебните занятия, младите хора на Павликени ще се върнат в напълно обновена и още по-приветлива училищна сграда.

 

Безвъзмездната финансова помощ за проекта е по Програмата за развитие на селските райони. Той е на стойност 1,15 млн. лв., от които 1,06 млн. лв. са за строително-монтажни работи.

За хода на строително-монтажните дейности се увери на място кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той инспектира обекта и припомни, че в последните години Общината усилено работи за образователната инфраструктура и са извършени ремонти на училищни сгради, на детски градини, както и са създадени нови детски площадки в дворовете на всички детски градини.

Изпълнителят на строителството по проекта усилено извършва заложените дейности, предвидени и в двете сгради на гимназията.

В сградата на среден курс се подменят компрометирани подови настилки и обрушени вътрешни мазилки и е предвидено боядисване. Подменят се някои от вътрешните врати към учебните кабинети. В подпокривното пространство на корпуса е предвидено полагане на нова топлоизолация от минерална вата. Предвиждат се и частични ремонти на компрометирани участъци по покрива.

Извършва се цялостно почистване на каменната фасада на учебния корпус и на физкултурния салон. Проектът предвижда външно топлоизолиране на пристройката за столова и кухня с топлоизолация с дебелина 10см. Покривът на пристройката ще се подмени изцяло с нов от покривни термопанели.

Съществуващото осветление ще се подмени с енергоспестяващо. Предвидена е подмяна на вентилацията в кухнята. Старите чугунени радиатори ще бъдат подменени с нови алуминиеви, окомплектовани със спирателна и регулираща арматура.

Прилежащата настилка около сградата ще бъде ремонтирана чрез монтаж на вибропресовани плочки на циментов разтвор.

В сградата на начален курс се предвижда почистване, изкърпване и подготовка за боядисване на всички фасади с фасаген.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *