Д-р Лора Станчева посрещна 28-я си рожден ден в грижи за пациенти с COVID – 19

0

 

д-р Лора Станчева посреща 28-мия си рожден ден на работа в Отделението по антестезиология и интензивно лечение, което не е напускала вече пето денонощие. Там са настанени двама пациенти с доказан COVID – 19. Младата лекарка споделя, че нито за миг не е имала колебание дали да остане да работи на първа линия.

„Бяхме предупредени и подготвени, че ще се наложи работим с такива пациенти още в началото на март. За колебание не може да се говори, изпълнявам задълженията и отговорностите на професията. В момента състоянието на пациентите, които са изолирани и обгрижвани от специален екип на реанимация за лечение на положителни с COVID-19, е тежко. Към момента не се налага да бъдат поставени на апаратна вентилация“, категорична е д-р Станчева.

Мотивация младата лекарка намира във възможността да придобие практически опит в лечението на заболяване с непредвидимо развитие и проследяването на състоянието на пациентите.

В извънредни условия рожденият й ден става повод на целия екип, който е далеч от семействата си, да се усмихне. По нетрадиционен начин младата лекарка получи трогателни изненади от близките и любимите си хора, които успяват да приповдигнат и нейният дух, и този на колегите й.

„Почувствах се много специално! Получих много изненади от екипа на болницата, от близки. Но най-важни останаха думите на началничката, която ми каза, че съм боец, а също и на картичка от близките с надпис единствено ”липсваш ми”, която ме разплака. Получих торти, цветя и много хубави пожелания. Пожелавам на всички здраве и да бъдат заедно със семействата си, защото това е безценно“, сподели д-р Станчева.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *