февруари 23, 2024

Продължава напрежението в Спешна помощ в Горна Оряховица заради бонусите от 1000 лева 

0

Продължава напрежението в Спешна помощ в Горна Оряховица, което е свързано с разпределението на бонусите от 1000 лева за медиците на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Пред Би Ти Ви тази сутрин част от персонала на Спешния център изразиха недоволството си  от липсата на прозрачност при разпределението на допълнителните средства. Двама представители на медицинските специалисти  разказаха, че напрежението е започнало, когато са получени фишовете за заплатите и хората са започнали да се питат един друг имат ли начислени бонуси. Шофьор на линейка обясни, че е карал линейката, в която са били превозени заразени с коронавирус от Горна Оряховица до Велико Търново на 2 април. Контакти с лица, съмнителни за Covid 19, са имали и други медицински специалисти, но те не са получили въпросните средства.

Преиди няколко дена стана ясно, че около 25 души от персонала в Горна Оряховица не са получили по 1000 лв. над заплатата си, а специална комисия ще проверява всички документи на Спешния център, за да се установи справедливо ли са разпределени обещаните средства.

Оказва си, че само четирима от общо 17-те шофьори на линейки са получили парите.

Управителят на филиала д-р Миглена Миланова заяви пред Би Ти Ви, че недоволството е очаквано. Тя твърди, че допълнителни пари са получили абсолютно всички от бригадите, които са участвали в обслужването на положителни или съмнителни пациенти за коронавирус. Д-р Миланова подчерта, че става дума за периода 13-31 март, за който са раздадени стимули, и в този времеви период има 16 такива случаи в Горна Оряховица. Тя посочи, че при разпределението ръководството на болницата се е ръководело от заповедта на министър Ананиев  и заяви, че  парите са били раздадени по напълно обективен критерий. Това ще се случи и за месец април, където са отбелязани останалите медици, имали контакт със съмнителни болни.

Самата д-р Миланова призна, че е получила бонус за март, защото е имала котнакт със заразен пациент, но не уточни подробности кога и как точно се е случило това.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *