Генерал Мутафчийски слиза от екран. Край на сутрешните брифинги на Оперативния щаб

0

От днес Националният оперативен щаб спира да дава ежедневните си брифинги. Информацията ще бъде представяна под формата на прессъобщения от доц. Димо Димов, а въпросите на журналистите ще бъдат задавани към пресцентровете на съответните министерства. Причината е, че обществото е достатъчно информирано за мерките срещу коронавируса, а и заради зачестилите мнения, че брифингите носят повече вреда, оклоктото полза на обществото.

За по-малко от два месеца генерал Венцислав Мутафчийски се превърна в едно от най-разпознаваемите лица в България. Той e вoeнeн лeкaр, прoфecoр oт Вoeннoмeдицинcкa aкaдeмия, кaктo и нeин нaчaлник, гeнeрaл-мaйoр oт Вoeннoмeдицинcкaтa cлужбa, глaвeн лeкaр нa въoръжeнитe cили нa Рeпубликa Бългaрия и ръкoвoдитeл нa Нaциoнaлния oпeрaтивeн щaб зa бoрбa c кoрoнaвируca в Бългaрия. Има участие в няколко военни мисии зад граница –  в Радуша, Македония, в Кербала в Ирак, и в Афганистан.

Генералът влезе във всеки български дом като шеф на Националния оперативен щаб и ежедневните брифинги, на които бяха съобщавани броя на заразените и починалите от епидемията в страната.

Ген. Мутафчийски  стана герой на хиляди колажи, клипове, вицове и смешки в социалните мрежи, които приемаше с достатъчно добро чувство за хумор. През последните дни обаче стана ясно, че е получавал и смъртни заплахи на телефона и имейла си.

Председателят на НОЩ се прочу и с оригиналните си отговори на репортерски въпроси по време на срещите с журналистите.

1588 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас , сочат данните на Националния оперативен щаб от тази сутрин.

През последното денонощие са доказани още 47 нови случая. Още трима души са починали, сред тях и лекар от МБАЛ-Сливен.

Има нова област на заразата – Разград.

Във Велико Търново няма нов регистриран случай.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *