февруари 23, 2024

65 000 лв. дариха физически лица и фирми до момента на областната болница във Велико Търново

0

 

От началото на пандемията до този момент за осигуряване на защита на медицинския персонал в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ са закупени консумативи и лични предпазни средства – престилки, защитни шлемове, маски, предпазни облекла, шапки, ръкавици и дезинфектанти на стойност 90 000 лв, като 65 000 лв от тази сума са от дарения на фирми и физически лица, постъпили по сметката на болницата. Това отчетоха от най-голямото здравно заведение в областта.

Освен закупените с лични средства от бюджета на лечебното заведение и такива от дарения, различни фирми – производители предоставиха допълнително лични предпазни средства за медиците и персонала, чиято стойност възлиза на 17 304 лв.
Областната болница във Велико Търново вече разполага и с 4 нови респиратора, 7 монитора, перфузори и инфузионни помпи, които са дарение от няколко фирми и обществени организации.

Отново като дарение по сметката на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ са постъпили и 10 000 лева, които ще бъдат използвани за финансово стимулиране на екипите, които работят на първа линия в борбата с COVID-19.

„В последните няколко седмици жители на Велико Търново, с подкрепата на фирми и общината в старата столица, показват своята съпричастност като ежедневно доставят храни и напитки за екипа на болницата.
Благодарим на всички настоящи и бъдещи дарители!

Вашата помощ в този момент е повече от ценна за нас, тъй като без нея би било невъзможно да устоим на това изпитание, пред което сме изправени като общество.

Благородството ви е доказателството затова, че единствено солидарността, личната отговорност на всеки от нас към ситуацията и съпричастността към случващото се могат да ни помогнат да се справим с това предизвикателство.

Бъдете здрави“, се казва в обръщението на търновските медици.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *