Горнооряховец отказал да даде декларация на КПП, друг излъгал, че отива на работа в Леденик

0

Служители на полицейското управление в Горна Оряховица установиха водач, преминал през КПП, отказвайки да представи декларация, в която да посочи причината за пътуването си. В петък в 13,25 ч. през КПП – Горна Оряховица е преминал лек автомобил «Мерцедес», чийто водач не представил на проверяващите декларация и отказал да попълни такава, както и да посочи причината за пътуването си. Той продължил движението си в посока Велико Търново. В последствие е установено, че това е  47-годишен жител на железничарския град, известен на полицията и осъждан. По случая е започнато досъдебно производство.

Друг нарушител е засечен на в събота на КПП – с. Леденик. Там пред полицаите мъж е декларирал, че отива на работа в селото. При последвала проверка на работното му място той не бил установен там. По случая е започнато досъдебно производство.

Две бързи производства за нарушаване на противоепидемичните мерки са започнато в Районното управление на полицията в Горна Оряховица. В събота при проверка на два адреса,  с поставено под карантина мъж и жена в с. Добри дял, е установено, че същите не са на адреса.

И още една жена, нарушила заповед на министъра на здравеопазването и чл. 355, ал.2 от НК, са устаноливи горрооряховските полицаи. В петък сутринта при проверка на адрес в с. Първомайци с поставено под карантина лице, същото не е установено на адреса, с което са нарушени предписанията на РЗИ. По случая е започнато досъдебно производство.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *