Отварят пистата на стадион „Ивайло“ от утре

0

 

От утре – 6 май, се възстановява достъпът на граждани до откритата лекоатлетическа писта в Спортен комплекс „Ивайло“. В празничния ден, а също и през уикенда /9-10 май/ съоръжението ще работи от 8,30 до 20,30 ч. В работните дни 7 и 8 май пистата ще отворена от 6,30 до 9,30 ч.

Спортуващите ще могат да влязат в комплекса през Вход 3 – от северната страна. Създадена е организация с отделни маршрути за вход и изход.

Разрешен е само индивидуалният спорт, а хората трябва да са на 2,5 метра разстояние помежду си. Престой на пистата извън времето за тренировка няма да се допуска.

До получаване на разрешение от здравните власти, пейки, скамейки и местата по трибуните не могат да бъдат използвани.

Забранява се консумацията на храни и напитки на територията на СК „Ивайло“ (с изключение на вода и други безалкохолни освежаващи напитки, които всеки спортуващ лично носи за собствена консумация по времето на тренировката). Пластмасовите бутилки за напитки и други отпадъци се изхвърлят задължително в кошовете за отпадъци.

Забранява се влизането на тревните площи, дъвченето на дъвки и плюенето по пистата.

„Апелираме към гражданите да спазват правилата, най- вече заради собствената им безопасност. За спортуващите е отворен санитарен възел в източната страна на централната трибуна, който ще се почиства и дезинфекцира периодично. На стадиона ще има служители на ОП „Спортни имоти и прояви“, които ще следят за реда. Разполагаме и с видеонаблюдение. Най-важно обаче е самосъзнанието на спортуващите, които трябва да подходят отговорно и да ни помогнат в осигуряването на безопасна среда за спорт“, коментира директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *