Великотърновец – известен бизнесмен, катастрофира със самолет

0

 

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал край летище Лесново. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която го е транспортирала към противошокова зала в „Пирогов“. Той е с политравма и не е губил съзнание. Самолетът е частен, а Пенчев е бил сам в кабината

Ивайло Пенчев е собственик на най-голямата компания за стени за катерене в света „Уолтопия“. Преди месец името му беше замесено в скандал, след като реши да направи дарение от 222 000 лв. на Александровска болница, а с парите да бъдат закупени респираторни апарати. Условието на Пенчев обаче беше служителите на „Уолтопия“ и техните родители да получават достъп до апаратите с предимство. От болницата отказаха дарението, а бизнесменът беше подложен на критика от обществото.

Ивайло Пенчев е роден на 10 март 1970 година във Велико Търново. Завършил е Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“ и  физика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. През 1994 година напуска университета и две години по-късно създава „Уолтопия“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *