Жена скочи от четвъртия етаж на Горнооряховската болница, заради провалена бременност

0

 

Сигналът за инцидентът е подаден около 15. 40 ч. днес.
На мястото е направен оглед, образувано е досъдебно производство. Предстои да бъдат разпитани свидетели и да се назначат експертизи.

От здравното заведение в Железничарския град излязоха с уточняваща информация. Според фактите жената е била приета в АГО-отделението преди два дни. Тя е била бременна в петия месец, но след преглед е установено, че плодът не е жив.

Същият ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции и освобождване от мъртвия плод, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната, които до днешния ден са били в норма.

Днес преди обяд жената отново е включена на система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент – млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена  – в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението, като опитът й завършил трагично. Дежурният екип в АГО уведомил веднага за инцидента началника на отделението д-р Михаил Милатович, който бил извън болницата, но пристигнал на място.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *