Лекари в областната болница във Велико Търново се борят за живота на родилката, която скочи от четвъртия етаж

0

Екип от лекари от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ извърши животоспасяваща операция на 29 – годишната жена, която по-рано днес скочи от четвъртия етаж на болницата в Горна Оряховица.

Операцията продължи няколко часа и към този момент жената е приведена в реанимация. Състоянието е тежко, съществува и опасност за живота й.

В следствие на падането, жената има множество травми по цялото тяло – счупен таз, фрактура на челюстта, фрактура на глезен, гръдна травма, хемопневмоторакс, травма на черен дроб, счупени гръдни и лумбални прешлени.

Предстои да бъде прегледана и акушер – гинеколози.

Припомняме, че сигнал за инцидентът беше подаден около 15. 40 ч. днес. Жената е била приета в АГО-отделението преди два дни. Тя е била бременна в петия месец, но след преглед е установено, че плодът не е жив. Същия ден й е включена система с окситоцин за предизвикване на контракции и освобождаване от мъртвия плод, но процедурата не е била финализирана. На 6 часа са били наблюдавани кръвните показатели на бременната, които до днешния ден са били в норма.Днес преди обяд жената отново е включена на система за вливане на окситоцин за предизвикване на освобождаване на бременната от мъртвия плод. По обяд пациенти от терасата на Първо вътрешно отделение обаче сигнализирали за инцидент – млада жена била паднала отвисоко в двора на болницата. Веднага санитарките повикали Спешна помощ и бременната жена  – в тежко състояние била откарана в ОАРИЛ на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново.

Според първоначалната проверка на медицинския екип в Родилно отделение на болницата в Горна Оряховица се стигнало до заключението, че младата жена се заключила отвътре сама в стаята и се опитала чрез навързване на чаршафи да излезе през прозореца извън отделението, като опитът й завършил трагично.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *