Проф. д-р Христо Бонджолов: ”Великотърновският университет достойно носи името на светите равноапостоли и просветители  Кирил и Методий”

0

Поздравление от проф. д-р Христо Бонджолов по случай 11 май, патронен празник на Великотърновския университет

Скъпи студенти, преподаватели и служители на Великотърновския университет,

Тази година няма да бъдем събрани пред паметника на нашите патрони – все още живеем и работим в необичайните условия на извънредното положение, наложени от пандемията. Въпреки ограниченията на социалната изолация всички ние заедно отбелязваме Деня на светите братя Кирил и Методий и почитаме тяхното дело – създаването на славянската писменост.

Нашият университет достойно носи името на светите равноапостоли и просветители и следва утвърдените традиции на блестящата Търновска книжовна школа на Патриарх Евтимий, която по отношение на светското съдържание на дейността си е един от първите средновековни университети в Европа.

Скъпи студенти, преподаватели и служители, искрено се радвам на постигнатото от нас през последните няколко години. За мене днешният празник е добра възможност да изкажа своята благодарност и дълбока признателност за Вашия труд и за всеотдайната Ви работа. Утвърждаването на един университет е с неизмерима историческа стойност – това е най-значимата социална институция в духовната култура на всяка нация.

Аз вярвам, че ние следваме верния път!

Благодаря Ви, уважаеми колеги,

и честит патронен празник!

 

Проф. д-р Христо Бонджолов,

ректор на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“

Виж тук: www.bit.ly/2WFitFg

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *