Областният управител и еко министърът направиха оглед на мястото, където вчера се обърна ТИР

smart

Късно вчера областният управител проф. д-р Любомира Попова и министърът на околната среда и водите Емил Димитров направиха оглед на местопроизшествието на спирка “Качица“ във Велико Търново. Както вече съобщихме, на възловото кръстовище около 17.30 ч. вчера се преобърна ТИР със старозагорска регистрация.  Камионът е превозвал смес от отпадъци със състав от пластмаса и текстил. В резултат на пътно-транспортно произшествие на кръговото кръстовище се е получило разпиляване на част от тях по протежение на пътното платно, тротоара и прилежащите зелени площи. Автомобилът е собственост на фирма от Гълъбово, която притежава регистрационен документ, издаден от РИОСВ-Стара Загора.

Пред областния управител и пред министъра бяха представени документи за превозваните отпадъци, от които е видно, че те се транспортират за последващо третиране в завод в Златна Панега. От страна на дружеството бе организирано претоварване на разпилените отпадъци и почистване на терена и пътното платно.
На мястото бяха и заместник-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, директорът на РИОСВ- Велико Търново инж. Елена Стефанова, директорът на ОПУ-Велико Търново Венцислав Ангелов и представители на ОДМВР, РСПБЗН и Спешна помощ.
При инцидента няма пострадали. Пробата на шофьора за алкохол е отрицателна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!