Британец, шофирал с 1,73 промила алкохол, катастрофира в Обединение

0

Двама водачи, употребили алкохол, установиха служители на Районните управления в Павликени и Полски Тръмбеш. Вчера в 01,12 ч. в с. батак е извършена проверка на лек автомобил „Рено“, управляван от 32-годишен правоспособен водач от същото село. При проверка на водача за употреба на алкохол, с техническо средство, апаратът е отчел 1,17 промила. Той е отказал кръвна проба.

Снощи в РУ –Полски Тръмбеш е получен сигнал за катастрофа в землището на село Обединение. Изпратеният на мястото полицейски екип е установил товарен автомобил, управляван от 38-годишен британски поданик, живущ в село.. Долна Липница. При проверка за употреба на алкохол, пробата на водача е отчела 1,73 промила. Той е задържан с полицейска мярка до 24 часа.

По двата случая са започнати бързи производства.

През денонощието полицейските патрули в област В. Търново са проверили общо 267 граждани, от които 62 за употреба на алкохол и 138 автомобила, от тях 19 товарни. Репатрирани са 4 автомобила. Съставени са 34 акта и са наложени 76 глоби по фиш. Заснети са 17 видеоклипа за скорост.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *