Още нарушители на карантината, бързи производства и обвинения в целия регион

0

Бързо производство за нарушаване на противоепидемичните мерки е започнато в полицейското управление в Полски Тръмбеш. Вчера сутринта, при проверка на лица, поставени под карантина в с. Раданово, е установено, че 43-годишен мъж е нарушил предписанията на РЗИ и е напуснал дома си. Срещу него е започнато бързо производство.

59-годишен мъж от Горна Оряховица е обвинен в нарушаване на заповед на здравния министър и чл. 355, ал.2 от НК. В хода на проведеното разследване са събрани достатъчно данни, че на 19 април тази година той е напуснал дома си и по този начин е нарушил противоепидемичните мерки, предписани му от РЗИ. Вчера той е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение “подписка“.

Петима мъже, нарушили заповед на здравния министър и чл. 355, ал.2 от НК, установиха служители на полицейските управления в Горна Оряховица и Полски Тръмбеш. Вчера при извършени проверки на адреси в селата Върбица, Петко Каравелово и в Полски Тръмбеш за спазване на противоепидемичните мерки е установено, че един мъж от с. Въбица, един от Полски Тръмбеш и 3-ма от с. Петко Каравелово са нарушили предписанията на РЗИ и са напуснали домовете си. По всички случаи са започнати досъдебни производства.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *