Хора на изкуството ще ползват Изложбените зали „Р. Михайлов“ без такса до края на годината

0

 

 

До 14-ти юни таксата за „Летния театър“ е с 30% по-ниска

6 100 лв. ще бъдат пропуснатите ползи в годишен размер на община Велико Търново от такси за организиране на културни събития в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ и ползването на Летния театър в парк „Марно поле“. Това е следствие от кризата с COVID-19, която оказва силно негативно въздействие върху културния живот и творческия сектор.

„На практика пълноценният духовен живот на обществото бе спрян в продължение на два месеца. Това налага общините да търсят форми и инструменти за минимизиране щетите в областта на културата на местно ниво, намиране на решения и въвеждане на ефективни мерки за съживяване на сектора“, коментират от търновското кметство. За да се разшири достъпа до култура и да се удовлетворят духовните потребности, общината ще стимулира и ще предостави възможност на всички артисти да осъществят своите проекти за културни събития.

Предложението е до 14-ти юни тази година ползвателите на Летния театър да заплащат 30% от определената такса, а Изложбените зали да се предоставят без заплащане при спазване на съответните противоепидемини мерки. Предложението ще бъде гласувано на сесия на местния парламент в края на този месец.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *