февруари 23, 2024

Отварят официално танцовите зали от днес – условието е един човек на 4 кв. м

0

От днес официално могат да работят всички танцови зали и зали за изкуства, както и занимални за деца и възрастни. Това стана ясно след среща на представители  на танцови клубове от страната с  министрите на здравеопазването и на културата Кирил Ананиев и Боил Банов. В срещата участва и хореографът Николай Корчев – основател на фолклорна формация „Плетеница“ във Велико Търново.

От заповедта ще отпадне т. 3, разрешават се посещения един човек на 4 кв м, но не повече от 20 души за посетители, при 50 % посещаемост на прояви на открито и 30 % на закрито, посочи Корчев. Дейността се подновява във всички школи – читалища, ОДК, културни домове, младежки центрове, физкултурни салони и зали, военни клубове, частни зали и др.

Мерките ще бъдат оповестени. Очакваме заповедта на министъра до края на работния ден, каза Корчев.  В понеделник  предстои втора среща с министър Боил Банов за обсъждане на спасителен план в бъдещи периоди.

Както „Болярски новини“ пръв написа, до отварянето на залите се стигна след красив и мирен протест на представители на бранша от цяла България, който се проведе на 24 май пред Министерски съвет в София.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *