ВТУ ще си сътрудничи с Азербайджанския университет по туризъм и мениджмънт в гр. Баку

0

Заместник-ректорът по международната дейност на Великотърновския университет доц. д-р Димитър Димитров взе участие в пленарната сесия на Международна виртуална научно-практическа конференция „Приоритетни направления в международните икономически отношения на XX век”, с домакин Баку, Азербайджан. В своето приветствие към близо седемдесетте участници в онлайн събитието, той изказа своите благодарности към организаторите от Азербайджанския университет по туризъм и мениджмънт в гр. Баку и изрази желание за бъдещи договорни отношения, които биха могли да намерят израз в конференции, общи образователни проекти, както и разменни визити, след пълното възстановяване на условията за международни пътувания.

Доц. Димитър Димитров представи специалност „Туризъм”, изучавана в Стопанския факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, като спомена за значимия брой актуални и търсени професионални направления, които университетът във Велико Търново предлага.

През изминаващата учебна година катедра „Туризъм” и Азербайджанския университет по туризъм и мениджмънт направиха няколко общи инициативи. Началото бе поставено през февруари, когато доц. д-р Десислава Вараджакова и ас. Надежда Костадинова, преподаватели в катедрата, участваха в Международна кръгла маса на тема „Приоритетни направления в предприемачеството и икономически ръст в условия на глобализация”, проведена с партньорството на Държавната агенция по туризъм на Република Азербайджан. През месец май в организираната от катедрата по туризъм Международна онлайн студентско-докторантска научна конференция „Устойчив туризъм – перспективи и предизвикателства” участие взе заместник-ректорът проф. Ирана Алиева.

В научната конференция, проведена на 22 май, бяха представени два научни доклада на преподаватели от катедра „Туризъм” на теми: „Позициониране на българския туризъм на международния туристически пазар” и „Ключови компоненти на хотелиерския конферентен продукт от гледна точка на потребителите”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *