Детските градини във Велико Търново отвориха при спокойна обстановка и стриктна организация

0

От днес детските градини във Велико Търново и общината отново са огласени от звучните гласове и смеха на най-малките великотърновчета.

В 13-е учебни институции тази сутрин дойдоха 618 деца – 28% от общия брой записани. Спокойна бе обстановката по време на посрещането им – родителите изпратиха децата до входовете на градините. Медицинските специалисти прегледаха всяко дете, а помощник-възпитателите се грижеха за разпределянето им.

Работят всички възрастови групи, средно по 10 са малчуганите в една група.

Персоналът във всяка детска градина е снабден с маски и шлемове, осигурени са различни видове дезинфектант и почистващи материали – за подови настилки, за почистване на играчки, за обработка на дръжки и врати, за санитарни помещения, за ръце. Дезинфекция се прави по няколко пъти дневно.

Кметът Даниел Панов благодари на колективите във всички детски градини за добрата организация. В общите занимания и игри участват децата само от една група. В градините се приемат само тези деца, които са били записани към периода на началото на извънредното положение.

Макар детските градини да са отворени, препоръчително е децата, за които има кой да се грижи, да си останат вкъщи. Семействата могат да разчитат на подкрепа от педагогическите специалисти при условия, определени от директора на съответната детска градина.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *