Абитуриентите на Горна Оряховица да имат своето тържествено изпращане, предлага адв. Людмила Илева

0

 

Изпращането на горнооряховските абитуриенти да стане на тържествена церемония в края на месец юни в Летния театър при спазване на епидемични мерки. Това предлага общинският съветник от „Демократична България“ адв. Людмила Илиева. По думите й балът и дефилето на абитуриентите не е панаир на суетата, а награда за усилията на нашите деца и техните учители. Затова не бива да им се отнема този празник, а да се пригоди към сегашните условие.

„Аз не намирам причина децата ни да не получат своя празник. Не намирам причина учителите да не получат благодарност за техните усилия, не намирам причина родителите и близките на зрелостниците да не са част от десетилетната традиция на абитуриентските балове. Но това е празник не само за тях, а за всички нас, за цялата ни общност. Това ще е радост и емоция, от която всички имаме нужда.

„Зрелостниците в Горна Оряховица тази година са 257 от общо шест училища. Предлагам тържествата да бъдат в края на месец юни в Летния театър, в три последователни вечери. Родителите и близките на абитуриентите ще могат да се настанят на седящите места, при спазването на разумна дистанция, а децата на сцената ще получат техните овации. Това няма да е дефиле на суетата, а нашият подарък за тях, за тяхната упоритост, за тяхното търпение, за техния труд“, коментира още мотивите си Илиева, която е и майка на абитуриент.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *