За броени дни служители на ОДМВР – В. Търново разкриха извършителите на три престъпления

0

Двама от тях са задържани за 72 часа

На 27 май в полицейското управление във В. Търново е получен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил «Алфа Ромео» от ул. «Охрид» в областния град. След предприети незабавни издирвателни мероприятия още същия ден возилото е установено изоставено на ул. «Магистрална».

В хода на разследването криминалистите стигнали до извършителя – 23-годишен от с. Добри дял, известен на полицията и осъждан. След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

Същия ден в полицейското управление в Г. Оряховица е получен сигнал за грабеж. По данни на тъжителя непознат мъж го е нападнал пред дома му в железничарския град и му е отнел 255 лв. След бързата реакция на полицията извършителят е установен и задържан още същия ден. Той е на 40 години от с. Писарево, известен на полицията и многократно осъждан за идентични престъпления. Вчера е привлечен, като обвиняем, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. С

постановление на Районна прокуратура – В. Търново друг 32-годишен мъж е задържан за 72 часа. Той е обвинен в кражба на велосипед от междуетажна площадка на жилищен блок в областния град. Минути, след получаването на сигнала в сряда полицейските служители стигнали и до извършителя на деянието. По случая в РУ – В. Търново се води досъдебно производство.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *