Министърът на образованието дава една година толеранс на училището в Поликраище

0

Мотивите на Общинския съвет в Горна Оряховица да вземе решение за закриването на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Поликраище бяха представени днес пред министъра на образованието Красимир Вълчев. Той, заедно с областния управител проф. Любомира Попова, кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев и председателя на Общинския съвет в града Димитър Николов посетиха селото, където министърът чу и гледната точка на хора, които са против това решение.


Един от вариантите за бъдещето на училището, обсъден по време на двете срещи, бе на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ да се даде толеранс от година. През това време обаче екипът му ще трябва да докаже, че може да подобри работата си във всеки един аспект с цел да привлече деца, които да учат в Поликраище.
С кмета инж. Добромир Добрев настояхме да се мери с еднакъв аршин за всяко училище. Направихме го във връзка с друго решение, взето на сесията през април – за закриването на ОУ „Отец Паисий“ в Писарево, също поради липсата на деца, посочи председателят на ОбС Димитър Николов.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *