февруари 23, 2024

Родители на тримесечно бебе направиха дарение на отделението по неонатология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“

0

 

Младото семейство, което тези дни се сдобила с рожба, реши да изкаже своята благодарност към екипа с дарение, което да подпомогне работата в отделението.

Това, което видяхме от целия екип на неонатологията, беше отношението към децата, любовта, с която го вземат и как го гледат като тяхно дете. Просто си личеше, че всички работят от сърце тази професия, че всяко едно дете тук е като тяхно. Решихме да им благодарим по този начин, защото знаем, че най-много ще се радват да се направи нещо за децата, защото те всеки ден дават сърцето си за тях„, споделя семейството, което иска да запази анонимност.

Майката и бебето прекарали седмица под грижите на екипа на родилно отделение и неонатология след раждането.

 

„Седяхме седем дни прекарахме и в семейната стая, за която изказваме своите адмирации, че е направена. Семейната стая помага на родителите, защото там се чувстваш много по-спокоен. Много ми помогнаха, защото това е първото ни дете, ние не знаехме за какво става въпрос, но винаги с усмивка ни вземаха и връщаха детето, постоянно бяхме информирани. Лекарите, трябва да се подкрепят, защото много неща се виждат, но и много неща не се виждат, не се вижда, като например, че тези хора по празници не са със семействата си и в същото време се грижат за здравето на нечий близък„, допълва още млада майка.

В момента в интензивния сектор на неонатологията са настанени 10 деца, от които три са двойките близнаци.

През месец март в отделението е имало 94 новородени, от които 7 недоносени, една двойка близнаци , родени в 28 гестационна седмица, като през интензивен сектор са лекувани 16 деца. През април екипът се грижи за 76 новородени, 8 недоносени, 2 двойки близнаци, като от тях 18 деца са били настанени в интензивен сектор. През май броят на новородените е 70, 6 от тях недоносени , 13 в интензивен сектор и една двойка близнаци.

„Изказваме огромната си благодарност към всички дарители, които по всякакъв начин ни подкрепят. Благодарим и на това младо семейство, което прави този жест, тази подкрепа е повече от ценна за нас„, каза по повод на даренито д-р Кина Николова, началник на Отделението по неонатология във великотърновската болница.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *