Отменят тазгодишното издание на фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“

0

 

Фестивалът на античното наследство „Орел на Дунава“, провеждащ се ежегодно в Свищов и римския град Нове се отменя.

След Натале ди Рома в Рим (Италия), Големите римски игри в Ним (Франция), Арде Лукус в Луго (Испания), Римският фестивал Еборакум в Йорк (Великобритания), Роман Апулум в Алба Юлия (Румъния) и традиционният античен фестивал в Свищов се оказа жертва на глобалната пандемия.

Като организатори на мащабното събитие сме щастливи да увличаме нови посетители и привърженици. Този уикенд (5-7 Юни 2020 г.) трябваше да се проведе поредното издание на фестивала. До последно бяхме в контакт с десетки групи-участници с надеждата да организираме събитието съобразно изискванията на извънредната ситуация – в по-малък мащаб, с по-малобройна публика и онлайн излъчване.

За голямо съжаление се наложи Организационният комитет на фестивала и Община Свищов да отменят събитието през 2020-та година с мисъл за здравето и безопасността на публиката, участниците, организаторите.

Оставаме с надеждата да организираме през 2021-ва Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“ в целия му блясък, с 250-300 участници от България и Европа, многобройна публика и много новости във фестивалната програма по същото време на годината!

Благодарим Ви за интереса и оставаме в контакт за всичко ново около фестивала и античните исторически възстановки!

 

Организационен комитет

на Фестивала на античното наследство „Орел на Дунава“

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *