Майсторки зад волана ще мерят сили в дамско рали в Павликени

0

Жени, които владеят майсторството на шофирането, ще мерят сили в дамско рали в Павликени. Надпреварата ще се проведе на 21 юни от 10,30 часа, а записванията за състезанието са до 12,30 часа на  18 юни.

Ралито ще се проведе на  паркинга на магазин „Абсолют +”  в Павликени.

Председател на организационния комитет е кметът инж. Емануил Манолов.  Уменията ще оценява авторитетно жури.

Заявки за участие се приемат в магазин „Абсолют +”, или на тел. 0882000700, както  и в Община Павликени, стая 211, 208 или на тел: 0884065506, 0888177088.

Участниците трябва да бъдат правоспособни шофьори – жени. Не се допускат до участие професионални лицензирани пилоти.

Не се допускат до участие състезатели, употребили алкохол и/или наркотични вещества, посочват организаторите.

В надпреварата могат да се включат само леки автомобили – серийно производство. Всички те трябва да имат валидна застраховка „Гражданска отговорност” и валиден технически преглед.

Автомобилите се разделят на два класа: до 1600 куб. см. и над 1600 куб. см., а колите трябва да бъдат оборудвани със стандартни гуми с минимален размер на грайфера – 4 мм.

Състезанието ще се проведе върху павирана настилка на паркинга на магазин „Абсолют +” – гр. Павликени и асфалтова настилка на ул. „Димитър Благоев” зад магазина. Върху павирана настилка ще има  слалом и майсторско шофиране,  а върху асфалтова настилка  – скоростна отсечка.

Класирането е отделно за всеки от класовете. То се извършва съобразно времето за преминаване на трасето и наказателните точки /ако има такива/. Победителките ще получат парични  и предметни награди, и грамоти.   Награда на кмета  ще има за най-атрактивната състезателка.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *