Голяма турска компания иска да купи ФМА в Лясковец – първото предприятие за метален амбалаж в страната

0

Турският производител на метален амбалаж „Сартен България”, който има предприятие в Плевен, иска да придобие Фабриката за метален амбалаж (ФМА) АД в Лясковец, съобщи  investor.bg. Съобщението за предстояща концентрация е публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Лясковското предприятие е с дълбоки традиции в производството на метален амбалаж. То  е създадено преди 60 години – през 1960 г., като пръв производител на метални опаковки за храни и химическата индустрия в България. Компанията произвежда кутии за консерви, за бои и лакове, за растителни масла, за минерални масла, за сирене и пчелен мед, метални капачки.

„Сартен България” ООД е производител на лек метален амбалаж – метални опаковки за хранително-вкусовата и химическата промишленост, посочва се в съобщението. ФМА АД също е производител на лек метален амбалаж – метални опаковки за хранително-вкусовата и химическата промишленост и метални капачки.

Очаква се сделката да повлияе на пазара на метални опаковки за хранителната промишленост и на пазара на метални опаковки за химическата промишленост.

„Сартен България” е основано през 1999 г. Производството на метални опаковки във фабриката в Плевен  започва през 2002 г. след пълно обновяване на машините и съоръженията с цел разширяване на продуктовата гама и навлизане на европейскитe пазари.

Компанията има заводи в Турция и Румъния.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *