Във Велико Търново: Река Янтра и притоците ѝ – под постоянно наблюдение

0

 

 

Приток на р. Белица заля за кратко центъра на село Войнежа

 

Постоянно наблюдение на река Янтра във Велико Търново и на притоците ѝ, преминаващи през населените места в общината, разпореди кметът Даниел Панов заради обилните и постоянни валежи. Няма сериозно повишаване на нивата, нито риск от наводнения.

Заради дървени наноси, затлачили моста в центъра на Войнежа, в ранния следобед приток на р. Белица за кратко излезе от коритото си и заля централната част на селото. Кметът Даниел Панов веднага изпрати работна група на място, начело със заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Няма наводнени къщи и автомобили. Осигурени са машини, които да разчистят наносите, както и водоноска за измиване на уличната площ.

Кметовете и кметските наместници на Килифарево и всички населени места в района на Прохода на Републиката също са инструктирани да следят непрекъснато обстановката.

Постоянен мониторинг в реално време на нивата на реките Янтра и Белица се осъществява и чрез дигиталната система на Община Велико Търново. На всеки 15 минути в контролния център постъпва актуална информация за движението на водите, събирана от радарните сензори в кв. „Чолаковци“, Килифарево и с. Пушево.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *