Автокино гостува за пръв път в Горна Оряховица, Александър Сано лично поздрави зрителите

0

За пръв път в Горна Оряховица гостува автокино. Това се случи по по покана на кмета инж. Добромир Добрев и на председателя на Общинския съвет Димитър Николов и осигури на публиката ново, различно  изживяване.

Прожекцията снощи беше на екран, монтиран пред Летния театър – на паркинга пред НЧ „Братя Грънчарови 2002“. За разпъването му в Горна Оряховица дойде една от най-актуалните български филмови звезди – Александър Сано. Той, заедно с Яна Маринова, е продуцент и главно действащо лице в лентата „Диви и щастливи“. Филмът обра овациите и на българската публика в Лондон, Единбург,  Виена, Кьолн, Мюнстер, Франкфурт, а вече и на зрителите в Горна Оряховица.

През ноември 2019 г., пак по покана на Общината, Горна Оряховица бе включена в предпремиерното турне на продукцията, а интересът на горнооряховчани отново довежда филма на местна територия.

Романтичната екшън комедия „Диви и щастливи“ с участието на Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Асен Блатечки, Калин Врачански, Явор Бахаров, Койна Русева и много други, оглави класацията за най-гледани български филми през 2019/20 г. в кината. За първи път в историята на българското кино наш филм успя да пробие с официална кино дистрибуция в Канада и в Република Северна Македония и да се задържи седмици на голям екран.

Въпреки пандемията Общината и екипът на „Диви и щастливи“ не спират търсят безопасни начини, с които публиката да се докосва до родното киноизкуство. Прожекцията е безплатна – тя е откупена от Общината. Александър Сано лично поздрави зрителите. Звукът се възпроизвеждаше по радиото на всеки един автомобил на конкретна честота.

Тази вечер на същото място и със същия начален час, ще бъде прожектиран „Привличане“. В него участват Яна Маринова, Луиза Григорова-Макариев, Александър Сано, Радина Боршош, Койна Русева, Владо Пенев, Башар Рахал. Романтичната комедия е разказ за няколко на пръв поглед различни теми: любов, амбиции и успех, изразени с много танци. Във филма се срещат различни хора от 20- и 40-годишна възраст, между които има силни емоции и страсти. Билетът за хита от 2018 г. ще струва 5 лв.

Вчера инж. Добромир Добрев и Димитър Николов се срещнаха официално с Александър Сано. Пред тях актьорът разказа за успеха, който автокиното жъне в цялата страна. Сано изрази убеждението си, че и публиката в Горна Оряховица ще изпита тръпката, иначе позната ни само от презокеанските филмови ленти.

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *