12 състезателки участваха в „Дамско рали – Павликени“

0

 

 

12 състезателки се включиха в третото издание на „Дамско рали – Павликени“. В класовете до 1600 куб. см. и над 1600 куб. см  умения премериха по 6 жени. Състезанието беше в 3 етапа: слалом, майсторско шофиране и скоростна отсечка.

В призовата тройка в по-ниския клас на първо място се класира Натали Събчева с автомобил Фолксваген „Поло крос”, с общо време от трите етапа – 1:34:01. Нейна подгласничка беше Петя Генчева с автомобил Фолксваген „Лупо“, която премина през трите етапа за 1:37:56, а трета – Стела Петрова с автомобил БМВ Е36 с резултат 1:45:40.

В клас над 1600 куб. см първенец стана Румяна Петкова с автомобил Фолксваген „Голф 4” , с общо време – 1:52:01. Втора е Семра Юсеинова с автомобил Фолксваген „Голф 4”, която финишира за 1:54:32, а трета – Мюслюм Мехмедова с автомобил Мерцедес с 2:17:53.

Наградата за най-атрактивен състезател получи Илина Монева.

Победителките в двата класа получиха лаврови венци, грамоти и купи, както и парични награди, осигурени от магазини „Абсолют +“, и ваучери за гориво бензиностанция „Химойл”. Класиралите се на второ и трето място получиха грамота, купа, предметни награди и парични награди, осигурени от  Община Павликени. Наградите връчиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов и представителят на „Абсолют+“ Венцислав Георгиев.

Със специален жест се обърна градоначалникът инж. Манолов към спонсорите и съорганизатори на събитието – магазини „Абсолют +“. Той връчи на Венцислав Георгиев лавров венец и планински кристал с триизмерно изображение на автомобил.

„Нашата съвместна инициатива между магазини „Абсолют +“ и Община Павликени като домакини на дамското рали обикновено ни събира тук в навечерието на Деня на жената – 8 март.  Настоящата 2020 г ни показа, че ще бъде необичайна, но въпреки всички трудности днес отново сме заедно и отново ще стискаме палци за нашите умели състезателки зад волана“, обърна се към състезателките кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. Той подари и по едно цвете на всяка от майсторките зад волана.

Снимка: Владимир Пенчев

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *