Заразеният с коронавирус  горнооряховчанин цяла седмица не разбрал за симптомите си, слухове го набедиха, че крил заразата (ОБНОВЕНА)

0

Въпреки симптомите Петър Петърчев, който е и хореограф,  контактувал с танцьорите, които ръководи

 

Инфектираният с коронавирус общински служител от Горна Оряховица цяла седмица или не е разбрал, че е заразен, или е криел симптомите си. Това са двете версии към момента, който най-много се коментират в Железничарския град, споделиха за „Болярски новини“ местни жители. Както вчера съобщихме, счетоводителят на ОП „Обреди“ в Петър Петърчев, /публикуваме името му защото то отдавна е известно на обществеността/ даде положителна проба, заради което цялото кметство е под карантина. Според запознати, общинарят, който дори ръководи една от местните фолклорни групи, е имал контакти с танцьорите, затова и персоналът на читалището е под карантина. Освен това ще бъде дезинфекцирана и гимназията, където съпругата на Петърчев е преподавателка.

Пред медии кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев коментира, че е разочарован от поведението на служителя. Управникът е наредил да се тестват всички контакти, в точа число и той самият си е направил тест. Резултатите се очакват всеки момент, а въведените карантинни мерки са до 28 юни.

„Болярски новини“ не вменява вина на никого, а информира за факти и събития без коментар, а единствено с цел превенция. Защото тревогата в града е факт. Дано не е основателна. А и заразеният е имал контакт с абитуриенти, което поставя под тревога провеждането на изпращането им…

Желаем бързо оздравяване на настанения пациент  в горнооряховската болница, за когото официалната информация е, че  състоянието му към  този момент е добро… Впрочем, получихме много съобщения за почтеността на мъжа. Ще цитираме едно от тях:

„Относно дейността му на хореограф на ТФК „Балканика“ и на Ансамбъл „Сидер войвода“, – няма толкова отдаден и сърцат човек като него! Той и неговото семейство не заслужават за бъдат хулени и стигмирани като чумави, защото са едни от най-отдадените хора в този град!“

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *