Изплащат заплатите за месец май на футболистите на „Етър“, високото напрежение обаче остава

0

 

Председателят на УС на „Етър“ проф. Георги Камарашев се е срещнал със старши треньора на футболния клуб Петко Петков и административните директори Страцимир Тинчев и Стефан Атанасов, информира сайтът http://sport-vt.com/. Срещата е била по повод бойкота на играчите, заради неплатени заплати, а самите футболисти също е трябвало да присъстват на нея. Това обаче не се е случило, заради закъснението на проф. Камарашев. По-късно пред медии той е коментирал напрежението в отбора- По думите му всеки има право на искания, но степента на удовлетворяването им зависи от много други фактори.

„Ще положим усилия поетапно да задоволим исканията им. Има решение, но не може да стане с магическа пръчка. Същото става и в световни грандове“, заявява Камарашев. Той е уверил, че в клуба има налични финансови средства, а всеки момент ще бъдат изплатени заплатите за месец май.

„Имаме задължения към НАП и договореност с тях, която спазваме. Остава да получат две премии и за квартири, които са общо около 30 000 лв., те не са налични, но разчитаме на великотърновския бизнес да ни подпомогне“, заявява още Камарашев пред http://sport-vt.com/.

„Не е имало нарушаване на комуникацията между нас и играчите. Не може да ми кажат, че искат с мен среща в 12 ч. и изведнъж да оставя важни обществени поръчки. Ако футболистите очакват аз да вървя от човек на човек да ги мотивирам, това няма да стане, имам си и други задължения. Ако те са професионалисти и подхождат така към спорта, няма в трудни моменти да извиват ръцете на ръководството преди всеки мач. Очаквам да подновят тренировки“, е заявил още зам.-кметът на Велико Търново.

Според треньора Петко Петков забавянето на заплатите е дошло в повече на футболистите. По думите му те са в правото си, защото полагат много труд и усилия, въпреки последната загуба.

„Следващата тренировка е утре вечерта. Не ми се коментират финансовите въпроси, защото аз съм наравно с отбора, на мен също дължат пари. Най-важното е да се организират нещата, аз съм оптимист, може би последният оптимист в “Етър”, са думите на Петков, цитиран от http://sport-vt.com/. Според нападателят Иван Петков обаче нишката между състезатели и ръководство е скъсана…

 

 

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *