Порой отнесе улици в Пчелище, наводни къщи

Пороен дъжд се изля над селата Пчелище и Велчево, като само за 15 минути количеството вода е над 50 литра на квадратен метър. Десет къщи в Пчелище са с наводнени мази и помещения. След подадените сигнали кметът на Велико Търново Даниел Панов незабавно се свърза с Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ за необходимостта от спешно отводняване.

Към Пчелище веднага са изпратени четири специализирани камиона с отводнителни помпи. От фирма „Надежда“ осигуриха комбинирана машина за почистване на уличната мрежа. На място бе и заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

От голямото количество вода е засегната целостта на две вътрешни улици в с. Пчелище. Община Велико Търново ще внесе искане за финансиране на ремонта им още на следващото заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Веднага след отводняването на къщите в с. Пчелище техниката отива в с. Велчево, където има една наводнена къща.

„Благодаря на екипите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, които за втори път днес се отзовават незабавно при възникнала ситуация“, коментира кметът Даниел Панов. По-рано днес огнеборците реагираха изключително бързо при сигнал за заклещено коте в отводнителна шахта и още преди поройния дъжд животинчето е спасено.

сн. Община Велико Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!