Дикси Джаз (дезинфекция) Фест 2020 ще се проведе във Велико Търново от 9 до 11 юли

3хД+К е равно на три джаз вечери и голям купон. Това е известно на всеки великотърновец или гост на града, озовал се през юли край сцената на Дикси Джаз Фест в последните  дванадесет години. Въпреки диктата, наложен ни от Ковид 19, и строгите условия на живот, които спазваме от месеци, в старата столица отново ще се суингира и ще се импровизира.

Така атрактивно  организаторите на 12-тия Дикси Джаз фест във Велико Търново  канят любителите на музика на поредното издание на феста.

Както винаги досега старостоличани ще са сред първите, които ще чуят най-новите проекти на родната джаз сцена. Тази година Дикси Джаз  Дезинфекция Фест ще е дори още по-необходим, защото, както древните гърци са забелязали, здравото тяло зависи от здравия дух и обратно, а ние нямаме никаква причина да не им вярваме, посочват от ще организаторите.

Разбира се, фестивалът ще протече при строго спазване на предписаните противоепидемични мерки: дистанция, дезинфекция и добро настроение. И в трите фестивални вечери, от  9 до 11 юли, под паметника на Асеневци ще има по два концерта. Началният час е 20:00, а джемсешъните в клуб „Мелон” ще са от 00:00 часа.

В четвъртък почит към Чарли Паркър ще отдаде Фестивален квартет, обединяващ водещи музиканти, които нямат нужда от представяне във Велико Търново: Румен Халачев – алт саксофон, Венцислав Благоев – тромпет, Велислав Стоянов – контрабас и Емил Костурков – барабани.

След тях ще свирят други четирима музиканти на кръстопът между три държави. A3ck е задължителен за слушане експеримент отвъд конвенционалното, като музикалната рецепта пишат Владислав Мичев – бас тромпет/синтезатори, Димитър Благоев – китара, Евден Димитров – бас китара и ефекти, Александър Готие – барабани (Франция/Белгия).

Петък вечер ще дойде с лицата на фестивала – домакините от  Royal Dixie Band, последвани от бибоп антидота на Space Kadillak – проект с музика на китариста Александър Логозаров, към когото се присъединяват Росен Захариев – тромпет, Михаил Иванов – бас и Стефан Горанов – барабани.

Фестивалната терапия приключва в събота с квинтета, подгрявал през 2018 концерта на легендите The Manhattan Transfer в София, Spectrum Vocal Band. Извънземно красивата сцена в Търново час преди полунощ за последно ще бъде огласена от Miro Ivanov & The Little Aliens. Музиката на Миро е резултат от умението да бъдат смесени на пръв поглед несъвместими стилове и изразни средства за създаването на един „лиричен и космически”, изпълнен с детинщина музикален почерк, чиято основна идейна линия е свързана със свободата на въображението.

Останете свободни! Останете здрави! Очакваме ви!

Фестивалът се организира с изключителната подкрепа на Община Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!