Кметът Даниел Панов: „Абитуриентите защитават престижа и името на Велико Търново” (СНИМКИ)

0

 

 

Зрелостниците от още четири училища бяха изпратени на Царевец

 

В сърцето на Средновековна България – крепостта Царевец, в съботната вечер продължиха царските абитуриентски дефилета, които са първи по рода си в цялата страна.

По червения килим преминаха близо 260 зрелостници от Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, Средно училище „Емилиян Станев“, Професионална гимназия по моден дизайн и Американски колеж „Аркус“. Царят и царицата на столичния Търновград, заедно с висшите боляри посрещнаха и приветстваха младите хора.

До Пирамидата на Независимостта кметът на Велико Търново Даниел Панов и заместник-кметът проф. Георги Камарашев удостоиха отличниците на Випуск 2020 със специални ленти. Връчена бе и Общинска награда „24 май“ за ученик на годината – неин носител е отличничката Злата Кула от ПМГ „Васил Друмев“.

„Вярвам, че за целия Випуск 2020 миговете на Царевец ще останат запомнящи се. Защото именно крепостта е символ на славата и величието на България, на силния и несломим български дух!

Благодаря ви, скъпи абитуриенти от всички училища, че с успехите си в сферата на образованието защитавате името и престижа на Велико Търново като център на образованието и просветата. Носете винаги старопрестолния град в сърцата си”, обърна се към зрелостниците Даниел Панов.

Кметът се обърна с благодарствени думи също към учителите и родителите. „Велико Търново има възпитани и отлично подготвени млади хора, знаещи, можещи, търсещи успеха, вярващи в силите си и целеустремени към мечтите си”, завърши Панов.

Този следобед е финалът на абитуриентските дефилета на Царевец. По червения килим ще преминат близо 280 възпитаници на шест училища – Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия по електроника „А. С. Попов”, Старопрестолна гимназия по икономика, Спортно училище „Георги Живков” и Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов”.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *