В Павликени стартира подписка срещу проекта за разписание на БДЖ за 2021 г. 

0

 

Инициативен комитет, ръководен от зам.- председателя на Общински съвет Павликени – Венцислав Георгиев, започва събиране на подписи против предложения за обществено обсъждане проект на разписание на БДЖ за следващата година. В него е заложено влак „Янтра“ да преминава транзит през жп гара „Павликени“. Местните жители протестират срещу тази промяна, тъй като това е най-удобната и най-бърза връзка на обществения транспорт със столицата София.

„С колегите от инициативния комитет за провеждане на местна гражданска инициатива получихме сигнали от недоволни граждани още в първия ден, в който проектът бе публикуван за обсъждане на интернет сайта на БДЖ. Местните жители са силно обезпокоени, тъй като в сложната ситуация, в която общината се намира по отношение на автобусния транспорт, БДЖ е единственият транспорт, който ни изглеждаше сигурен спрямо това, че всеки ден свърза общината ни с други градове и общини. Ако бъдат съкратени и жп линии, над 25 000 души в община Павликени, както и жителите на община Сухиндол ще бъдат ощетени.“ коментира Венцислав Георгиев. „Имаме подкрепата на народния представител Клавдия Ганчева, която освен че е член на парламентарната комисия по транспорт, има и дългогодишен професионален стаж в БДЖ. Информирал съм и директора на Поделение „Пътнически превози“ към БДЖ – Горна Оряховица, за стартирането на инициативата. Надявам се, че можем да разчитаме на тяхната подкрепа и съдействие. Ръководството на Община Павликени също подкрепя инициативата.

Местата, на които заинтересованите жителите на Община Павликени ще могат да положат подписите си в подкрепа на инициативата са: Общински информационен център в сградата на Община Павликени, Данъчна служба – Павликени и кметствата във всяко населено място от общината. Предстоят разговори и със собственици на частни обекти, където също да бъдат предоставени бланки в подкрепа на подписката. Освен това, заинтересованите граждани, които желаят да подкрепят искането влак „Янтра“ да обслужва и гара „Павликени“, могат да се обърнат и към членовете на инициативния комитет. Допълнителна информация за напредъка на инициативата ще бъде споделяна регулярно в социалните мрежи.“ поясни Венцислав Георгиев

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *