Общинската библиотека в Горна Оряховица за пореден път спечели проект за закупуване на нови книги

0

 

За пореден път Общинска библиотека Горна Оряховица спечели Проект по Програма на Министерството на културата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”. Стойността на Проекта е 11 968 лева, като ще бъдат закупени 1149 библиотечни документи – 995 заглавия, от които 331 на български автори. Приоритет при работата по Проекта е обновяване на библиотечните фондове с цел насърчаване на интереса към книгата и четенето. Предварителната работа по Проекта е свързана с много задълбочено проучване на издателските каталози, изисква се търсене на оферти от издателства за получаване на отстъпки при закупуване на книгите.

Ние предложихме списък с 98 издателства. Другото условие при кандидатстване е представяне на списъци с литература, което изисква изключително прецизна и продължителна работа по попълването на специфични данни. Основно в списъците сме посочили издания на български автори, на книги от препоръчителните списъци , на книги, предизвикващи най – голямо търсене от страна на читателите, коментира главният библиотекар Светлана Гъркова.
Досега при участие в проекти за закупуване на книги Общинска библиотека е получила 35 355 лева и е закупила 3 356 библиотечни документа. За всичко това, библиотеката получава подкрепата на Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев. Общинска библиотека се финансира от Община Горна Оряховица и през годините получава регулярна и значима финансова помощ за закупуване на нова литература.

В продължаващата в момента епидемична обстановка ,Общинска библиотека посреща своите читатели при спазване на строги правила за обслужване. Особено внимание обръщаме на децата и учениците, които отново посрещаме с фондове, актуални за съдържанието на препоръчителната литература за съответните класове, казва още Светлана Гъркова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *