Депутатът от ГЕРБ Станислав Стоянов проведе изнесени приемни за жителите на всички населени места в община Велико Търново

0

Радваме се, че имаме такъв великотърновски представител в парламента и още по-силно лоби на малките населени места. С тези думи посрещнаха в Присово депутата от ГЕРБ Станислав Стоянов, който в дните след края на извънредното положение успя да посети всички селища в община Велико Търново, за да разговаря с жителите по места.

За да бъде на разположение при въпроси от компетенциите на местната власт, заедно със Станислав Стоянов, на приемните присъства и председателят на групата на ГЕРБ във ВТОбС Деян Хаджийски. Във вторник двамата се срещнаха с жители на Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново, Миндя, Шереметя и Малък чифлик.

Икономическите последици от новия коронавирус, изненадал неприятно целия свят, бе една от темите, коментирани в Присово. Българската държава се справи много добре в ситуация на несигурност, в която всеки реагираше панически, сподели мнението си народният представител, който преди да поеме мястото в парламента бе успешен предприемач и работодател.

Бавещи се решения на ТЕЛК и ограничените места в държавните старчески домовебяха сред другите въпроси поставени в Присово, които депутатът обеща да проучи. Кметът на селото Малина Попова сподели, че сградата на бившето училище би могла да се преустрои за нуждите на старчески дом. Това е предизвикателство пред много населени места, затова се ангажирам да поставя темата на дневен ред и да насоча вниманието на съответните институции, коментира Станислав Стоянов.

В с. Пчелище, както в Присово и другите посетени от депутата села, изтъкнаха задоволство от грижите, които Даниел Панов и екипът му полагат за великотърновските населени места. Вече няма селище в общината, в което да не са обновени паркове, детски площадки, читалища, създадени са младежки клубове. Всяка година се увеличават средствата по програмата за местни инициативи, с които се осигурява финансиране за проекти на кметовете – за ремонт на улици, тротоари, паркове, обществени сгради, площадки. Инвестира се и в ремонти на междуселищната инфраструктура. Изградено е видеонаблюдение, което е предпоставка за спокойния живот на хората.

Всичко това обяснява факта, че напоследък навсякъде кметовете наблюдават нов бум в търсенето на имоти. Младите започват да откриват спокойствието и отличното качество на живот, което търновските селавечепредлагат. В Пчелище например тази година имат няколко новородени, очакват до края й да се родят общо 12 бебета, обясни кметицата Гица Лазарова. Пчелище няма друг проблем, освен наводнението след силния порой в края на юни, казаха жителите.

Инициативният местен кмет и доброто общинско и централно управление са гарант за процъфтяването на всяко населено място, личи и в Церова Кория. В селото са видни грижите, които се полагат за подобряване наусловията за живот. При посещението на Станислав Стоянов и Деян Хаджийски в Церова кория, хората споделиха, че са изключително доволни от пътната си връзка с общинския център. В момента тече ремонт и на пътя за Елена, желанието на жителите обаче е да бъде ремонтирано и трасето от Церова Кория до лясковското с. Драгижево. За това настоява и собственикът на месокомбинат „Стефанов“, с когото народният представител също проведе среща. Около 3 км от близо 4-километровото трасе попадат в лясковска територия, обясниха работещи, които ежедневно пътуват по амортизираната отсечка.

В община Велико Търново няма лош път, споделиха впечатленията си жители на с. Къпиново, по време на срещата си със Станислав Стоянов и Деян Хаджийски. „Винаги сте ни помагали, никога не съм получил отказ от Общината“, каза пък кметът на все по-оживеното и благоустроеноселище.

Заради отличната пътна инфраструктура, сегашният период е най-благоприятният за Миндя от много години насам, изтъкна кметът на селото, където като проблем хората откроиха най-вече водоснабдяването. Населеното място е потърпевшо при всяка авария в Златарица, обясниха живущите в Миндя. Те са доволни от състоянието на местната църква. Православният храм бе пострадал от порои, но бе изцяло ремонтиран със средства от междуведомствената комисия по бедствия и аварии.

Да съдейства за осигуряването на отопление в салона на читалището в Шереметя, се ангажира при посещението си там Станислав Стоянов. В момента залата се ремонтира с 6000 лв по „Местни инициативи“, но средствата ще се окажат недостатъчни.

Интересът към Малки чифлик е огромен, селото може много да се развие, но хората се отдръпват от купуването на парцели, когато разберат, че от ВиК отказват водоснабдяването на нови къщи. Това обясни управникът на селището, според когото дебитът на водата е достатъчен, а помпените съоръжения – мощни. В селото могат да се похвалят с пет трафопоста и стабилно електрозахранване, каза още кметският наместник.

„Посетих всички населени места в община Велико Търново, за да се представя на хората, тъй като съм в Народното събрание сравнително от скоро. Искам да бъда възможно най-полезен, целта ми беше да чуя на място проблемите и важните за тях теми. Ще направя всичко по силите си, да изпълня всеки ангажимент, който поех“, коментира депутатът Станислав Стоянов, който сподели, че е изключително доволен от видяното по места. Народният представител е категоричен, че в екип с местните кметове, с кмета Даниел Панов, съветниците и колегите му в парламентарната група, ще продължат да полагат усилия за своевременно и ефективно разрешаване на поставените въпроси.

 

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *