Димитър Николов: „Първомайци се превръща в цветна градина, не случайно има такъв интерес към имоти в селото”

0

Председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов, съвместно с общинските съветници Георги Бижев и Григор Минков, проведоха изнесена приемна за жителите на село Първомайци. Заедно с тях беше и кметът на селото Ясен Янков.

Николов и колегите му се запознаха със състоянието на моста, който свързва Първомайци с Триажна гара  – т. нар. Минушка, и се ангажираха да съдействат за укрепването на съоръжението.

Първомайци се развива и неслучайно е сред най-предпочитаните населени места не само в община Горна Оряховица, но и в област Велико Търново. Тук имах усещането, че сме в цветна градина – толкова подредени и поддържани са зелените площи в селото, посочи Николов.

По думите му кметът не спира да търси и най важното – да намира решения, на проблемите. На инфраструктурните например – само за последната седмица е положен 1, 5 км асфалт по улиците „Паисий Хилендарски“ и „Ангел Кънчев“. В качеството на изпълнението се убедихме лично с колегите, допълни председателят на Общинския съвет.

Той сподели, че особено го е зарадвало присъствието на децата по улиците на селото, защото няма нищо по-хубаво от гледката на деца с кънки, ролери, велосипеди, които има къде да се забавляват.

Очевидно и възрастните все по-ясно си дават сметка за предимствата на живота в Първомайци. С друго не мога да си обясня търсенето на имоти в селото. През последните няколко дни две къщи са намерили новите си собственици – хора, припознали Първомайци като своето място, в което да създадат дом, каза още Николов.

Жителите не скриха задоволството си от грижата, която кметът Ясен Янков полага за селото. Напълно разбирам защо не пестят суперлативите си, но и всяка от тях вдига очакванията. Затова с Георги Бижев и Григор Минков ще съдействаме за решаването на проблема с Минушката, сподели  Димитър Николов

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *