Полицаи иззеха наркотици и нелегален тютюн при проверки в региона

Наркотични вещества иззеха служители на Районното полицейско управление в Свищов, ОДМВР – Велико Търново и РУ – Павликени. Вчера на общински път в землището на с. Овча Могила е извършена проверка на 47-годишен мъж от същото село. При започване на проверката той е изхвърлил на земята две хартиени пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Наркотичното вещество е с тегло около 1 грам. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

Същия ден при проверка в жилище във Велико Търново, обитавано от 22-годишна жена, служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» са установили и иззели вещество, с тегло около 1 грам, което при полеви наркотест е реагирало на канабис.

Същия ден в Павликени е извършена проверка на лек автомобил «БМВ», управляван от 23-годишен мъж от Бяла черква. В хода на проверката във возилото са намерени и иззети свивки, съдържащи около 2 грама бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин. Водачът е задържан с полицейска мярка до 24 часа. По двата случая са започнати досъдебни производства.

Акцизни стоки без бандерол иззеха служители на полицейското управление в Стражица. Вчера при проверка в частен имот в с. Царски извор са намерени и иззети 250 грама насипен тютюн, без документ за платен акциз. По случая е образувана преписк

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!