Павликенското село Караисен на воден режим, жителите му търсят помощ от Явор Божанков

0

 

 

В павликенското село Караисен  в момента вода няма. Жителите на селото са преминали на строг воден режим, а дългосрочно решение на проблема все още не се вижда. Давайки гласност на ситуацията, в която са се озовали, караисенчани се надяват, че решение на проблема би трябвало да се намери, тъй като наблизо има достатъчно водоизточници, от които би могло да се прокара водоснабдителна система, или просто да се подменят повредени елементи от вече изградена такава.

„През изминалата година пред нас се появи трудност, с която се борим и до ден днешен, но решение така и не може да се намери. Дебитите на водата в селото постепенно взеха да намаляват, като в последните месеци те са почти пред пълно изчезване. Минахме на режим на водата, като къщите, които се намират във високите части на селото, са почти лишени от наличието на вода през по-голямата част от деня. Искаме да споделим проблема си с Вас, с надеждата да ни дадете съвет или насока, в която да насочим енергията си в предстоящата ни борба за оцеляване и намиране решение в трудната ситуация.”  Това е част от молба, която бе адресирана от Кметство Караисен и радетели на селото към народния представител Явор Божанков, с надежда, че неговото запознаване с проблема би могло да доведе до ускоряване на процедурата по възвръщане на нормалния ритъм на живот на жителите на с. Караисен.

Бързото отзоваване на Божанков доведе и до организиране на открита среща, която ще се проведе на 12-ти юли от 18:30 часа в центъра на селото.

На 13-ти юли от 7:40 часа пред Кметството е планиран протест във връзка с решаването на водния проблем на с. Караисен, но надеждата на жителите на селото, както и на всички заинтересовани лица, е да се намери бързо, ефикасно и дългосрочно решение на жизненоважната нужда на жителите на с. Караисен от вода.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *