Около 50 търновци излязоха на протест пред паметника „Майка България“

0

Близо 50 души се събраха на импровизиран протест тази вечер пред паметника „Майка България“ във Велико Търново, който шеговито беше анонсиран с социалните мрежи като … разходка. Предимно млади хора излязоха с искания „Мафията вън“ и „Аз не съм тулуп“, както и с искания за оставка на главния прокурор.

„Тук съм заради всички безобразия от последните 11 г., заради това, че ни управляват лъжливи политици, заради приватизирането на Прокуратурата и НСО. Това не е за търпене. Станахме последни в Европа, това е единственото, което се промени при този премиер“, коментира Господин Гюров, който бе сред протестиращите. Той прогнозира, че протестите в следващите дни във Велико Търново ще станат по-масови, защото днешният не е бил оповестен навреме.

„Нямаме алтернатива, затова съм тук. Хората се събуждат, това е. Ако питаш тях кое е преляло търпението, ще кажат, че е хвърлянето на знамето край Реселец . Но не е това, те просто гафят всеки ден, коментира и Симеон Коев. По думите му нови хора и нова Конституция ще оправят нещата, , който смята, че в сегашния си вариант партиите трябва да бъдат забранени.

Според Михаил Михалев промяната трябваше да започне много отдавна, но явно народът сега се събужда. Промяната трябва да дойде със смяна на правителството.

„ Много хора казват, че то е законно, но също толкова законно то може да подаде оставка, за да се отиде на избори и да се избере ново. Това не е протест на БСП, а на българския народ, който иска да каже стоп на всички мутренски практики в държавата. Искрено се надявам протестите да постигнат промяната“ коментира още той.

Протестиращите се заканиха утре по същото време пак да се съберат пред „Майка България“.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *