47-годишен търновец шофирал след упротреба на алкохол

Водач, употребил алкохол, установиха служители на Пътна полиция. Вчера следобед във Великио Търново е извършена проверка на лек автомобил «Мицубиши», управляван от 47-годишен мъж от същия град. При проверка на водача за употреба на алкохол апаратът е отчел 1,43 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е започната преписка.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 361 граждани, от които 92 за употреба на алкохол и  205 автомобила, от тях 26 товарни и 2 мотоциклета. Репатрирани са 7 автомобила. Съставени са 48 акта и са наложени 109 глоби по фиш.

Две нерегистрирани возила, установиха служители на Районните управления в Елена и Стражица. Вчера в с. Горско ново село е извършена проверка на мотопед, без регистрационна табела, управляван от 51-годишен правоспособен водач от с. Беброво. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред.

Същата вечер в 23,00 ч. в Стражица е извършена проверка на лек автомобил «Опел», без регистрационни табели, управляван от неправоспособен 20-годишен жител на с. Лесичери. Изяснено е, че возилото не е регистрира но по установения ред. По двата случая са образувани бързи производства.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!