Протестиращите във Велико Търново рецитираха „Аз съм българче” и отдадоха почит на Левски

0

С патриотични призиви, рецитиране на стихове, гайда и шествие премина антиправителственият протест тази вечер във Велико Търново. Жители на различни населени места в областта се събраха на паметника „Майка България”, за да заявят желанието си за оставка на правителството, премиера и главния прокурор. Протестът беше определен като граждански, въпреки че първи взе думата общинският съветник от „Демократична България” Калоян Янков. Той подчерта, че не бива спонтанното недоволство да бъде политизирано и прозова хората да спазват противоепидемичните мерки.

Доктор Мавроди Калейнски рецитира стихотворението „Аз съм българче” и призова протестиращите да си спомнят заветите на Апостола.

Участниците в протеста носеха български знамена, плакати и скандираха „Мафията вън“ и „Всеки ден ще е така до оставката“.

Шествието премина от центъра до Съдебната палата, като пред паметника на Апостола протестиращите спряха, за да отдадат почит. Те сложиха плакат с искане за оставка на главния прокурор на вратата на съда и отново потеглиха към паметника „Майка България”, където под звуците на гайда се изви хоро.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *