Председателят на ОбС в Горна Оряховица Димитър Николов посети църквата „Света Марина” в Поликраище, която има храмов празник

0

В отлично състояние е църквата „Света Марина” в село Поликраище, която е ремонтирана с помощта на дарители. В това се убеди председателят на Общинския съвет в Горна Оряховица Димитър Николов, който посети черквата на храмовия й празник. Днес православната църква почита паметта на Света великомъченица Марина – християнка, останала до последния си дъх предана на Христовата вяра. В българските народни вярвания, светицата е наричана Огнена Марина и символизира небесния огън.Тя е покровителка на жътвата, нивите и сеитбите.

Никога не съм криел специалното си отношение към църквата „Света Марина“ в Поликраище и винаги с особено вълнение прекрачвам прага й, сподели Димитър Николов.

„Света Марина“ е един от символите на Поликраище. Кметът Марин Тодоранов  е изразил задоволството си от състоянието на църквата, която е ремонтирана с помощта на дарители. Местният бизнесмен Марин Георгиев Маринов дарява от над 20 г., като само за покрива е предоставил 50 хил. лв. Покривът е ремонтиран преди около 5 години.

Тази година, заради наложените от пандемията ограничения, няма да има организирани събития за празника на Поликраище.

Празниците обаче трябва да посрещаме първо в сърцата си. Така че нека не губим надежда – когато всичко отмине, ще имаме още много поводи за празнуване, казва кметът на Поликраище.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *