Търновци от ул. „Димитър Буйнозов“ се обединиха в гражданска инициатива „ДъБ“

0

 

 

Стотици великотърновци, които живеят, работят, имат и ползват имоти на ул. „Димитър Буйнозов“ се обединиха в гражданска инициатива „ДъБ“ и излязоха с девет предложения до местната администрация. Целта на сдружението е да се подобри инфраструктурата в района, да се реши проблема с паркирането и евентуално да се обособят зелени площи и кътове за игра на децата. Избрани са и трима представители на гражданите в лицето на инж. Галина Тодорова, Стоян Стоянов и Емилян Миронов.

Хората предлагат в района да се обособи паркинг с 40-50 места, да бъде определена прилежаща площ, да се запази съществуващата иглолистна горичка на запад от бензиностанцията, както и голямото иглолистно дърво в близост до нея. Те искат още да се изгради детски кът и зелени пространства между жилищните сгради, както и да се изгради и обезопаси автобусна спирка пред ул. „Димитър Буйнозов“ 38.

Освен това гражданите отправят апел за съдействие към администрацията да бъде защитен голям чинар, който е разположен източно от сградата на ул. „Д. Буйнозов“ 4. Според тях при строителните дейности в този участък от началото на годината са застрашили живота на дървото. Чинарът е на общински терен и въпреки подадения сигнал, строителството не е спряно. Хората твърдят още, че са застрашени още три бора, две липи и и няколко новопосъдени дървета в района. Те искат съдействие от кметството за създаване на жива онлайн карта на дърветата в квартала и така да се опази зеленината.

Снимка: архив

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *