Доц. Мангъров ще обсъжда ситуацията с коронавируса с медици и граждани във Велико Търново

0

Доц.д-р Атанас Мангъров – началник на Детската клиника към Инфекциозна болница – София, ще участва в дискусия за епидемията от коронавирус в България. Срещата с лекари, граждани, медицински специалисти, здравни работници и медии, ще се проведе утре в пресклуба на БТА в старата столица. Темата е : „COVID – 19″ –  последствия и необходими действия от социален и здравен характер“. Организатор е Областният съвет на ПП „АБВ“.

Участници в срещата: ще са  д-р Георги Тодоров, клиничен лекар от гр.Русе; доц.д-р Георги Кючуков – началник на Клиниката по неврохирургия МБАЛ „Света Анна“ гр.Варна; Румен Петков – председател на ПП „АБВ“, адвокат Николай Илчев, областен председател на партията и др.

Преди дни доц. Мангъров влезе в остър сблъсък с д-р Сибила Маринова, началник на Отделението по анестезиология и интензивно лечение във великотърновската болница. Тя сезира етичната комисия в БЛС за изказвания на доц. Мангъров, които уронват престижа на лекарското съсловие. Впоследствие медици от своя страна също сезираха Комисията за действията на д-р Маринова.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *