Атрактивен фестивал на драконовите лодки ще се проведе в Свищов

Фестивал на драконовите лодки  ще се проведе в периода 24-25 юли 2020 г.  в Свищов.  Атрактивната проява ще е на брега на река  Дунав в местността Паметниците.

Фестивалът е в рамките на проект „Драконови лодки“,  финансиран по програмата Интеррег V-Румъния –България, а организатор е Агенцията за регионално развитие и бизнес център – Видин,  със съдействието на Община Свищов.

Във фестивала могат да вземат участие любители на водните спортове, които не е задължително да са имали предишен опит в гребане на каквато и да е лодка. По информация на организаторите, ще бъдат осигурени 4 дванадесетместни драконови лодки, 2 спасителни лодки, спасители, инструктори, гондолиери и барабанисти, водещ, озвучител и промоутъри. Осигурени са спасителни жилетки за всички участници. В рамките на планираните дейности се осигуряват рекламни материали, грамоти за участниците, храна и настаняване на първите записани 40 участника от България и 40 участника от Румъния.

Планираните дейности включват провеждане на свободни тренировки на 24 юли от 15:00 до 18:00 ч., с цел сформиране на отбори от по 20 участника и синхронизиране на действията им.

На втория ден 25.07.2020 г. от 10:00 ч. ще се организира състезание на участващите отбори на къса дестинация от 250 м. и дестинация 500 метра. Могат да участват неограничен брой отбори от по 20 участника.

Желаещите за участие могат да се запишат на тел: 0887 222 883 г-н Евтим Стефанов- ръководител на проекта, по E-mail: arrbc@bcvidin.org и на място в деня на провеждането на фестивала.

Важно: Изисквания към участниците:

*Да носят спасителна жилетка по /собствена или осигурена от организаторите/ по време на гребането в драконовите лодки;

*Да следват инструкциите на екипа на организаторите на събитието;

*Юноши под 16 години да представят писмена декларация за участие подписана от родител или да са придружени от родител настойник на място;

* При записване се подписва декларация за освобождаване на организатора от отговорност

Непосредствено след провеждането на Фестивал на драконовите лодки в Свищов, организаторите планират провеждане на подобно събитие в румънския град Турну Мъгуреле на 25-26.07.2020 г. Възможно е участието на до 40 желаещи от България. Сборен пункт на българските участници 14:00 часа на 25.07.2020 г. на ферибот Свищов. Фестивала в Турну Мъгуреле също е двудневен и са предвидени вечеря, нощувка и обяд за участниците.

За допълнителна информация и записване за участие на тел:0887 222 883 г-н Евтим Стефанов – ръководител на проекта, по E-mail: arrbc@bcvidin.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!