Доживотен затвор получи мъж, изнасилил и убил по мъчителен начин баба в Бяла черква

0

Доживотен затвор при първоначален „специален” режим е присъдата, която ще изтърпи Димитър Р., който през декември 2018 година изнасили и уби по мъчителен начин възрастна жена в град Бяла черква.

Младият мъж е признат за виновен, че на 6.12.2018 г. в гр. Бяла черква, се съвкупил със 70-годишната Петра Г.,  като я принудил към това със сила, изразяваща се в нанасяне на удар с юмрук в областта на лицето, притискане на устата и носа на с ръка, като вследствие на причинената принуда е настъпила смъртта на жената. Убийството е извършено по особено мъчителен начин, поради което му е наложено най-строгото наказание.

Съдът е присъдил подсъдимият Димитър Р. Г., да заплати на Д. Н. Б. и на М. Н. К., сумата от по 30 000 лева на всяка от тях, представляваща обезщетение за причинените неимуществени вреди в следствие на престъплението, ведно със законната лихва от 06.12.2018 г. до окончателното й изплащане, като отхвърли разликата до предявените граждански искове от по 150 000 лева, като неоснователни.

Присъдата може да бъде обжалвана или протестирана пред Апелативен съд – Велико Търново в 15-дневен срок считано от днес.

Припомняме, че гнусното престъпление беше извършено на Никулден преди две години, когато Димитър се прибрал пиян и надрусан от купон за имен ден. Решил да задоволи нагона си, като нападнал самотно живеещата жена. Преди това опитал да влезе в дома на други баби в махалата.

снимка: Дима Максимова

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *