Лидерът на АБВ Румен Петков: „Смяната на министрите в кабинета на Борисов е обида за българите”

0

Смените, които премиерът Бойко Борисов направи в правителството днес, са катастрофални като морал и перспектива. За него имаше три възможности – едната – да си иде с приличие, втората – да си отиде със скандал заради изгонените, третата да си отиде, изгонен с камъни. Той избра третата възможност. Така лидерът на партия АБВ Румен Петков коментира ситуацията с днешните рокади в кабинета и смяната на няколко министри. Петков беше в старата столица, за да участва в дискусия  на тема „COVID – 19″ – последствия и необходими действия от социален и здравен характер“, в която се включиха доц. Атанас Мангъров, началник на инфекциозната болница в София и доц. Георги Кючуков,  шеф на Клиниката по неврохирургия МБАЛ „Света Анна“ във Варна.

По думите на Петков промените в правителството са „обида и гавра с българите“.

„Кирил Ананиев без съмнение е един от големите бюджетари на България. Но изборът на здравен министър е обида към обществото, нормален човек не може да се изправи на Цветница и да говори, че трябва да поръчва чували за трупове и да му казват, че има само двеста чували. Или да говори, как майките няма да могат да погребват децата си, как хладилните шкафове ще бъдат препълнени в моргите. Този човек е много далеч от медицината и Борисов го избира като пионка, за да казва, каквото той му посочи за коронавируса“, коментира Румен Петков избора на изпълнителния директор на УМБАЛ ”Александровска” проф. Костадин Ангелов за здравен министър.

„Тази жена, която оглави туризма, има общо с бранша само дотолкова, че е ходила на почивка и има представа как обслужват в ресторантите” , коментира Петков назначението на Марияна Николова, която замени на поста Николина Ангелкова.

„Прокуратурата направи най-отвратителната крачка в цялата си история, защото, когато извадиха снимките и клиповете с шкафчето с парите в стаята на Борисов, не беше направен обиск на дома му в Бояна. Не бяха проследени номерата на златните клюлчета, за да се види тяхното движение”, посочи Петков. Той прогнозира, че през септември – октомври ще има социална ескалация и хората ще излязат на улицата от глад, а предсрочни избори са нужни до края на годината.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *