Освобождават собствениците на училищни лавки от наеми за периода на дистанционното обучение и ваканцията?

0

 

Притежателите на лавки край учебните заведения във Велико Търново ще бъдат освободени от наеми за периода на извънредното положение и лятната ваканция, ако съветниците одобрят молбата им. Въпросът ще се решава на сесия идната седмица, а до момента няколко от постоянните комисии са дали зелена светлина на искането.

Сред мотивите на собствениците на лавките са двете принудителни ваканции от началото на тази година и пандемията от коронавируса.

„Почти 100% от стоката ни беше бракувана поради изтичане на срока й за годност, тъй като същата е бързооборотна. Съгласно нормативната уребда в ученическите бюфети се продават само строго определени храни и само 100% натурални напитки. В същото време около училищата са допуснати множество закусвални, хранителни магазини, които продават газирани напитки, храни и др., които са забранени за продажба в училищата и представляват реална конкуренция на търговските обекти в училищата“ , обясняват в молбата си съдържателите на училищните лавки.

Те са категорични, че за времето от 15 май до 30 юни и за периода от първи юли до петнадесети септември наеми не трябва да се плащат. Освен това предприемачите искат да бъдат освободени от наеми в случай, че отново се въведе дистанционно обучение.

About Post Author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *