Министър Каракачанов:„Политиката не е война, в която трябва да унищожиш противника, а място за диалог”

Моят призив винаги е бил институциите в България да си говорят, а не да воюват. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Заедно с президента Румен Радев той присъства на церемонията по връчване на първо офицерско звание на възпитаниците  на 142-ри випуск Добруджански в НВУ „Васил Левски“.

Политиката не е война, не е като на фронта, където целта е да унищожиш противника. В политиката трябва да има диалог, да се оставят отворени врати. Аз съм за нормални отношения, заяви Каракачанов.

Пред журналистите той коментира, че са разговаряли с президента за състоянието на армията, за решените проблеми и за тези, които трябва да бъдат решавани в бъдеще.

По думите му до края на мандата са възможни всякакви рокади, а  призивите за оставка на правителството трябва да дават и отговор на въпроса коя е алтернативата.

Той посочи, че до края на мандата са възможни още рокади в кабинета и коментира новите назначения в МС. Новият министър на вътрешните работи е професионалист от кариерата и не е политическо лице“, посочи вицепремиерът. Той определи министъра на здравеопазването като уважаван професор и лекар.

Каракачанов коментира и социално-икономически мерки за справяне с последиците от коронавирусакато заяви, че в рамките на коалицията ВМРО ще продължат да настояват за раздаване на ваучери за българските курорти на хора, които са си плащали осигуровките, но са претърпели загуби от пандемията, което от друга страна ще е помощ за туристическия бранш.

Целево финансиране на зеленчукопроизводството, овощарството, и преработвателната промишленост, също са сред набелязаните мерки. Обмисля се възможност на най-засегнатите слоеве в обществото от коронавируса да се отпуснат еднократни финансови помощи, чийто размер ще бъде обсъден с Министерството на финансите. Възможност има от първи януари минималната пенсия да бъде 300 лева за хората с осигурителен стаж и възраст.

Според Каракачанов коалицията е стабилна. За това са допринесли протестите, които са направили диалога по-ускорен, а слушаемостта по-голяма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!